Het algoritme van Instagram de baas blijven

Algoritme. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Naast Facebook past Instagram ook al een hele tijd een algoritme toe. Simpel gezegd worden de berichten nu niet meer weergegeven in de volgorde waarin ze geplaatst zijn, maar op basis van populariteit. Like jij vaak posts van een bedrijf X? Dan zul jij deze posts ook meer in jouw tijdlijn tegenkomen dan posts die jij niet vaak liked.

 

Heeft het algoritme invloed op je volgers en likes?

JA! Waarschijnlijk heb je dit ook al wel gemerkt met het plaatsten van nieuwe updates. Door middel van het algoritme wil Instagram ervoor zorgen dat jij de best passende content krijgt te zien. Ook nep accounts willen ze door middel van het algoritme aanpakken. Instagram laat slechts 10% van je volgers je posts zien. De overige 90% krijgt je posts pas te zien als je engagement hoog genoeg is.

 

Tips om het algoritme de baas te blijven

  1. Heb je nog geen business account? Doe dit dan snel! Je advertenties worden beter weergegeven én je hebt toegang tot data over je volgers. Hoe oud ze zijn, man of vrouw, waar ze vandaan komen en wanneer ze het meest actief zijn op Instagram.
  2. Interactie met je doelgroep is erg belangrijk voor je algoritme. Krijg je vaak reactie als ‘nice pic’, ‘great’ en ‘love it’? Dan zijn dit bots. Deze reacties worden automatisch geplaatst en wordt niet op prijs gesteld door Instagram. Wil je ervoor zorgen dat Instagram je NIET als bot gaat zien? Reageer dan binnen 1 uur onder een posts met meer dan 4 woorden.
  3. Gebruik je Instagram stories! Heb je een nieuwe post online gezet? Maak je volgers er dan nieuwsgierig naar via je Storie. Zo heb je ook nog eens dubbel bereik.
  4. Bedenk voor elke post unieke en minimaal 5 hashtags (#). Gebruik dus niet altijd dezelfde, maar wissel ze af. Zo ziet Instagram je niet als bot.
  5. Zet je hashtags in je omschrijving en niet in je eerste reactie. Anders telt Instagram deze hashtags niet mee.

Meer weten over hoe je succesvol Instagram kunt gebruiken? Neem contact met mij op.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren