tuttomedia-insta-stories-vs-snapchat

Insta Stories VS Snapchat

tuttomedia-insta-stories-vs-snapchat

Insta Stories VS Snapchat

Een aantal maanden geleden lanceerden Instagram uit het niets een nieuwe functie: Insta Stories. Een (bijna) kopie van de welbekende app Snapchat. Naast de standaard functie van Instagram – foto’s delen met je volgers – kun je nu ook korte momenten delen die na 24 uur weer verdwijnen. Tot op heden heeft Insta Stories nog niet de filters en andere mogelijkheden die Snapchat wel heeft, maar de twee zijn serieuze concurrenten geworden!

De hete adem van Snapchat

In 2012 is Instagram door Facebook overgenomen. De CEO van Instagram, Kevin Systrom, maakt er geen geheim van dat Insta Stories een kopie is van Snapchat. Snapchat is namelijk één van de snelst groeiende media op dit moment. Instagram heeft een groei van 37% gemaakt ten opzichte van 2015. Snapchat groeide van 2015 naar 2016 maar liefst 69%. Waar Instagram voornamelijk gebruikt wordt door (jong) volwassenen tot 39 jaar, gebruiken tieners tot 19 jaar het meest Snapchat.*

De verschillen tussen Insta Stories & Snapchat

Er zitten zeker verschillen tussen Insta Stories en Snapchat. Ik heb hieronder de drie grootste verschillen voor je opgesomd:

  1. Snapchat is een platform wat dus door tieners meer wordt gebruikt dan door de (jong) volwassenen. De gebruiksvriendelijkheid van Snapchat is namelijk ontzettend laag. Het duurt even voordat je weet waar alles zit en hoe het werkt.
  2. Instagram heeft veel meer gebruikers dan Snapchat. Dat komt natuurlijk doordat Instagram al veel langer bestaat. Het toevoegen van een extra functie op Instagram is dus makkelijker en wordt (zeer waarschijnlijk) sneller opgepikt door de gebruikers. Zij hebben immers de APP al in gebruik.
  3. Snapchat heeft veel meer opties. Zo kun je met Snapchat gebruik maken van verschillende filters die ook nog eens in een rap tempo vernieuwd worden. Je kunt je foto’s pimpen met bijvoorbeeld stickers, je video’s versnellen of vertragen of een filter gebruiken met een stem vervormer. Insta Stories is daar veel beperkter in: je kunt alleen tekst toevoegen en de filters van Instagram toepassen op je Storie.

 

 

Ben jij een Snapper of een Grammer?

 

 

 

 

 

 

*BRON