Wat je vooral NIET moet doen op social media

Wat je vooral NIET moet doen op social media

Wat je vooral NIET moet doen op social media

Je kunt ontzettend veel informatie vinden over wat je juist moet doen op social media. Vandaag geef ik een aantal tips over wat je vooral niet moet doen en hoe je met bepaalde ‘situaties’ om moet gaan. Voorkomen is beter dan genezen: je wilt geen slechte indruk achterlaten!

 

Negatieve recensies verwijderen

Het is tegenwoordig erg makkelijk voor fans om een recensie over jouw bedrijf of product op social media achter te laten. Hier maken zij dan ook vaak gebruik van. Helaas zul je vast en zeker wel eens een slechte recensie gekregen hebben. Je kunt jammer maar helaas, niet iedereen tevreden stellen. Heb je een negatieve recensie ontvangen? Denk eerst goed na voordat je reageert en verwijder vooral het bericht niet. Tot op zekere hoogte raad ik aan samen een oplossing te zoeken.

 

Geen traffic creëren tussen social media en website

Je zet je social media kanalen vaak in met het doel om meer bekendheid te creëren en uiteindelijk meer omzet te behalen. Zorg er dan ook voor dat je je volgers regelmatig naar je website stuurt. Probeer je volgers naar je website of winkel te lokken met leuke berichten of acties. Maak je volgers nieuwsgierig naar jouw bedrijf of product!

 

Ruzie maken met je volgers

Hoe verschrikkelijk ze ook tegen je of over je tekeer gaan, ga niet de digitale discussie aan. Andere volgers kunnen dit namelijk ook lezen en dat kan een hele verkeerde indruk achterlaten. Probeer het altijd op een nette manier op te lossen door persoonlijke contact op te nemen. Meng je al helemaal niet in conflicten tussen volgers onder elkaar. Loopt het echt uit de hand? Dan kun je er altijd voor kiezen om deze personen te blokkeren.

 

Teveel hashtags gebruiken

Dat is toch #super #irritant om te #lezen als je in een #zin allemaal #hashtags gebruikt? Sommige kanalen lenen zich ook niet echt om gebruik te maken van veel hashtags. Twitter en Instagram zijn media waarbij je wel goed hashtags kunt gebruiken, maar overdrijf het niet. Plaats je hashtags op Instagram bijvoorbeeld in een reactie onder je foto. Op deze manier komen de hashtags niet op Facebook te staan als je een foto doorplaatst.