7 YouTube tips voor (kleine) bedrijven

7 YouTube tips voor (kleine) bedrijven

7 YouTube tips voor (kleine) bedrijven

YouTube is populair. Videocontent is populair. Lange lappen tekst werken niet meer. Denk maar eens aan de populariteit van Snapchat en Instagram Stories. Als je begint met het inzetten van social media denk je vaak aan Facebook, Instagram en Pinterest. Maar heb je wel eens gedacht om een YouTube kanaal te starten? Het is namelijk het meest sociale en invloedrijkste medium van nu. Ik geef je 7 tips om een goede start te maken.

Tips om een YouTube kanaal te beginnen

  1. Flauw: meld je aan! Had je nog geen Google account? (Wat ik mij bijna niet kan voorstellen!) Maak deze dan heel snel aan. Je komt na het aanmelden in je eigen account terecht. Ga naar YouTube, klik op de 3 streepjes links boven naast het YouTube logo en ga naar ‘Mijn kanaal‘.
  2. Je kunt nu je kanaal gaan inrichten. Zorg dat de herkenbaarheid van jouw bedrijf terug komt. Zorg voor een goede profielfoto en banner.
  3. Maak en upload je eerste video. Als je goed met een camera overweg kunt is het makkelijk om zelf een video te maken. Ben je hier niet zo goed in? Laat dan eens door een professional een bedrijfsvideo maken. Deze kun je namelijk heel mooi instellen als kanaaltrailer voor nieuwe bezoekers. Een uitgelezen kans om ze met jouw bedrijf kennis te laten maken.
  4. Zorg voor een aantrekkelijke titel van je video(s). Gebruik ook de juiste tags voor de vindbaarheid en kies de goede categorie.
  5. Ga bedrijven en personen volgen die je interessant vindt. Laat een leuke reactie achter onder hun video’s om je bekendheid te vergroten.
  6. Blijf met regelmaat video’s maken. Bedenk van te voren wat voor soort video’s je kunt maken voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld: een dagje achter de schermen, Q&A, medewerkers vertellen, productieproces en zo is er nog veel meer te bedenken.
  7. Deel je video’s ook op je andere social media kanalen. Laat je volgers vooral weten dat ze jou ook kunnen vinden op YouTube.

BewarenBewaren